Tør hud i ansigtet bør behandles med cremer

De fleste har i løbet af livet oplevet at få tør hud, og det sker oftest om vinteren, hvor luften er koldere, da det her er sværere for huden at holde på lipiderne. Når de øvre hudlag mister deres lipider, sker en øget vandfordampning i de øvre hudlag, hvilket leder til, at huden kommer til at se tør ud, mens den naturligvis også vil være tør og føles tør. Dette kan lede til, at man får kløe, revner eller på anden vis reagerer på, at lipiderne forsvinder væk fra de øvre hudlag. Det kan være ganske generende, og det er herfor vigtigt, at man får det behandlet så hurtigt som muligt, når man begynder at se symptomerne.

Hvad skal cremen være i stand til?

Dette er meget oplagt at gøre med cremer, da det er muligt at finde nogle typer af cremer på markedet, som indeholder nogle såkaldt aktive ingredienser. Disse aktive ingredienser kan sørge for to forskellige ting. Først og fremmest vil nogle være i stand til at kunne binde fugt til huden, således den derigennem bliver mere fugtig og derved ikke er tør og generende. Andre af ingredienserne kan sørge for at tilføje ekstra lipider til hudens øverste lag. Når der så kommer de ekstra lipider i hudens øverste lag, vil der altså ikke være den øgede vandfordampning længere, hvormed man vil opleve, at huden igen bliver blød og fugtig.

Tør hud kan give skader på huden, som nogle cremer også kan komme til livs

Når man får meget tør hud, kan det også være, at den begynder at blive rød og meget tør. Her er det ikke sikkert, at de ganske normale hudcremer kan benyttes specielt effektivt. Derfor kan det være en fordel at undersøge de forskellige hudcremer nærmere, da der findes cremer, der egner sig godt til rød hud eller på steder, hvor huden har taget ekstra skade –bliv klogere her.

Skriv et svar