Sådan kommer du problemfrit fra et ERP-system til et andet

Hvis du arbejder i en større virksomhed, hvor computeren er den primære arbejdskilde for alle, så har du måske prøvet at skifte fra et it-system til et andet og ved, hvor langsommelig og frustrerende en proces det kan være. At skifte ERP-system er som at skifte telefon – det tager tid at vænne sig til en ny brugerflade og man har somme tider lyst til at rive sig selv i håret, når man ikke kan finde frem til en simpel men nødvendig funktion.

Nedskriv dine egne arbejdsmanualer

Hvis du har arbejdet i ét system, så har du sikkert allerede mange faste arbejdsopgaver og rutiner heri, som du ikke tænker over, at du kan. Derfor er det også let at komme til at springe vigtige punkter over i denne arbejdsgang, når du har skiftet til et nyt system. Årsagen kan være, at nye knapper og funktioner er placeret andre og ofte skjulte steder i det nye system, hvorfor vigtige og vitale klik i en arbejdsproces kan glemmes.

Selvom hele overgangen til et nyt system i forvejen kan være en langsommelig proces, så kan det være en fordel at notere den præcise arbejdsgang i det gamle system, og derefter i det nye system. På den måde kan man nemmere visualisere, hvilke punkter der skal huskes. Samtidig kan man også få et hurtigt overblik over, hvor i processen der forhåbentligt bliver sparet tid i det nye system, eller hvor der kan optimeres. Er sidstnævnte tilfældet, så er Abakion et oplagt valg, hvis din virksomhed ønsker konsultation indenfor overgang til nyt ERP-system.

Sørg for at din hardware spiller med

Hvis en virksomhed bruger flere hundredetusinde kroner på et nyt ERP system, så bør kontorets hardware som det mindste også følge med i niveau og kunnen. Ligeledes skal hardwares software opdateres, så det samarbejder optimalt med de nye systemer.

Er dette ikke implementeret som noget af det første, så vil dine kollegaer og medarbejdere opleve store gener i forhold til alt fra printere til basale rettigheder i det nye system. Derfor bør der i implementeringsfasen stå it-supportere til rådighed, som kan hjælpe medarbejderen med at komme videre med deres arbejde, når installeringer mangler og printere strejker – for det vil ske!

Når oprydningen er i gang, er det en god idé at gennemgå samtlige maskiner, skærmer, computere og telefoni. Er der brud på software, hardware, skærme eller telefoner, så kan Telerepair.dk hjælpe jer og give medarbejderne en optimal start med det nye ERP-system med så lidt besvær som muligt.

Notér bugs – hver gang!

Efter et nyt it-system er blevet implementeret, så er det vigtigt for ALLE medarbejdere ikke at hvile på laurbæerne. Nok er den største del af implementeringsprocessen ovre, og måske virker dine arbejdsopgaver upåklageligt, men er der bare én bug i systemet eller en knap der ikke virker, så kan det have store konsekvenser andre kollegaer.

Derfor bør det være alles opgave at notere, hvilke fejlmeldinger der dukker op og hvornår. Derudover bør der opsættes et udvalg af henholdsvis it-supportere og projektledere, der kan indfange diverse bugs når de findes, men også prioritere, hvad der skal ordnes hvornår, således at sårbare arbejdsområder reddes først.

Skriv et svar