Udvid din samling med Grønlandske mønter

Er du blandt de, der er bidt af at samle på unikke genstande, bør du helt sikkert overveje at kaste dig ud i at få en møntsamling. I en møntsamling handler det om at finde de mest spændende mønter, som kun findes i et fåtal. Her kan Grønlandske mønter være en interessant tilføjelse til din samling. Grønlandske mønter har været brugt siden begyndelsen af 1800-tallet og indtil 1967, hvor de blev inddraget og erstattet af danske mønter og sedler. Dette gør Grønlandske mønter enestående. Nogle af de første mønter, som Den Kongelige Handel indførte i 1894, er kendetegnede ved at være af zink med en indhugget kongekrone, samt bynavn og værdier på forsiden og have en bagside uden prægning. Disse mønter er især eftertragtede, da de har en speciel, historisk værdi.

grønlandske mønter

Et stykke af historien

Den historiske værdi er for de fleste samlere af størst betydning, da en møntsamling i høj grad er en betydningsfuld historisk samling. Mønterne repræsenterer et stykke af historien, da de siger meget om den pågældende tid, som de er fra. Levevilkår, handelsforhold, vigtige symboler og figurer i området og meget mere. Det er derfor meget interessant at samle på mønter, da de nærmest har en sjæl og fortæller sin egen historie. Derudover har de ofte et flot, kunstnerisk udtryk, så din samling kan være med til at pryde dit hjem. Grønlandske mønter er den perfekte udvidelse til en typesamling med mønter fra Danmark eller til en specialsamling med mønter fra den pågældende tidsperiode.

Den korrekte opbevaring er altafgørende

For at bibeholde mønternes værdi er det af utrolig vigtigt, at de opbevares og håndteres på den korrekte måde, så de ikke udsættes for mekaniske skader eller kemisk påvirkning. Den mest grundlæggende regel er, at du altid bør holde mønten med tommel- og pegefinger på kanten og aldrig røre møntfladen. Hvis du holder mønter med stempelglans, bør du ydermere benytte bomuldshandsker for ikke at forringe møntens værdi. Mønter bør altid opbevares adskilte rum, således at de ikke bliver skadet. Her er et møntskab, hvor mønterne er opbevaret i hvert sit rum, en god løsning. Dog skal du helst undgå bakker af eg, da garvesyren fra træet kan give misfarvning over tid. De fleste samlere foretrækker at opbevare samling således, at den kan ses og vises frem til familie og bekendte, så vælg gerne en løsning der muliggør dette.

 

Hvis du er på udkig efter en tilføjelse til din samling, er der rig mulighed for at finde unikke grønlandske Mønter online.

Skriv et svar