Har du styr på alt til sommerferien? Få gode råd her

Når det bliver sommerferie, vil det for mange betyde afslapning i udlandet eller i hjemme i Danmark, hvor der dog er nogle forskellige ting, man skal have styr på, for at ferien kan blive optimal. Dette er eksempelvis gældende for rejsedestinationen, hvilken skal vælges i en rum tid inden ferien, således det er muligt at få booket hotel, lejlighed, campingplads, mobilehome eller lignende i den givne by. Her skal man være opmærksom på, at der er plads til et forskelligt antal af personer på eksempelvis et hotel. Derved kan man booke hotel i forhold til det antal af personer, der skal deltage på ferien, så der er sengeplads til alle.

Er dit pas udløbet? Og har du styr på forsikring?

Der er også andre formalia, man skal have styr på, inden man drager på ferie, hvilket blandt andet er gældende for passet, der er gældende i en bestemt årrække. Det er ikke altid, man er opmærksom på, hvornår man senest har fået fornyet sit pas, hvorfor det kan være en fordel at undersøge dette, således det ikke udløber før eller under ferien, da det uden pas ikke er muligt at rejse ud af Danmark eller komme tilbage igen.

Det er også vigtigt at have sig en rejseforsikring i tilfælde af, at man skulle blive syg, miste sin bagage i lufthavnen, få ødelagt bagage eller lignende. Har man en rejseforsikring i disse tilfælde, vil man være i bedre stand til at imødekomme uforudsete udfordringer og dermed redde ferien eller få en ny, hvis sygdom eller lignende skulle sætte en stopper for at kunne nyde ferien. Man kan undersøge, om man ens normale forsikring også gælder rejseforsikring, mens det også er muligt at tilkøbe rejseforsikring hos nogle rejsebureauer.

Få styr på alt indholdet i feriekufferten

Man skal på en ferie medbringe noget bagage, men det kan være svært at vide, hvilket bagage man skal medbringe på ferien. Man kan vælge at undersøge vejrudsigten og pakke tøj efter dette, så man hverken får for lidt eller for meget tøj med på ferien. Det samme er gældende for fodtøj, og det kan være en fordel at overveje fodtøjet i forhold til, hvorledes ferien planlægges. Skal man på mange gå- og/eller løbeture på ferien, kan det være en fordel at medbringe solidt fodtøj, hvilket naturligvis også skal afstemmes med vejret. Har man ikke planer om de store udflugter, men bare ønsker at sidde ved poolen, stranden, i haven eller lignende, kan det være en fordel at medbringe noget underholdning i form af læsestof, kryds & tværs, sudoku eller lignende. Ligeledes er der naturligvis et væld af forskellig øvrigt udstyr, der kan være særdeles nyttigt at sikre sig, at man har styr på inden, man tager på ferie. Få tips til at finde det rette udstyr til rejsen her.

Ekstra tip: Forevig rejsen med fotokalender

I forbindelse med at du har været på ferie, vil man naturligvis gerne kunne se tilbage på de gode minder om den rejse, man har haft med sine kære. Ikke kun minderne i hovedet er vigtige! For mange er det uundværligt at have tage en masse gode fotos, så man altid kan finde disse tilbage. Samtidig er det også populært blandt mange at få lavet en fotokalender, så man kan kigge tilbage på de mange gode billeder fra sin ferie.

Du kan finde flere gode råd til at sikre, at du har alt med dig om rejsen i denne artikel fra Politiken.dk.

Skriv et svar