Udnyt hastigheden på dit internet

 

Mange af os tænker ikke så meget over vores internethastighed, selvom vi alle sammen hader, når vores internet er langsomt. Udover hastighed bør du også fokusere på sikkerhed, da du på din computer har en masse personfølsomt data.

 

Her vil jeg give dig bud på, hvordan du kan få styr på sikkerheden, uden at det går udover din internethastighed.

 

Øg sikkerheden med en VPN

 

Jeg vil starte med sikkerheden, fordi det er så vigtigt, når det kommer til at bruge din computer sammen med internettet. Mange tænker ikke over det, men hvert år mister mange danskere personfølsomme informationer, fordi de ikke passer bedre på. Her bør du kigge nærmere på en VPN på VPNguiden.

 

Nærmest alle disse ulykker kunne undgås, hvis du har en god VPN. En VPN er et ekstra lag mellem dig og den hjemmeside, du besøger. Rent praktisk betyder det, at når du besøger en hjemmeside, så besøger du den ikke direkte. I stedet starter du med at besøge en virtuel server og herefter sendes du videre til hjemmesiden.

 

På den måde er alt din data krypteret og nærmest umuligt at få fingrene i. Du bør bruge en VPN derhjemme, og især hvis du er ude på offentlige steder. Det kan være på din lokale café. Du skal altid bruge en VPN, når du benytter offentlige netværk.

 

Sådan udnytter du internethastigheden

 

Det er klart, at når du sender alt din data gennem en VPN, så kan det betyde, at du mister noget sikkerhed. Derfor er det vigtigt, at du vælger en god VPN. Herudover bør du også overveje, hvad du kan gøre for selve din internethastighed.

 

Hvis du har en stationærcomputer, bør du overveje, om det ikke er tid til at bruge kabler i stedet for wifi. Med et kabel udnytter du den optimale hastighed på din internetforbindelse.

 

Hos Kabelsmeden finder du alle de kabler, som du skal bruge. De har et kæmpe udvalg, så selv hvis du skal trække et kabel gennem hele huset, kan du gøre det. For at gøre det lettere for alle dine andre enheder, ville jeg stadigvæk benytte wifi også, men jeg vil fjerne det fra min stationær, da et kabel stadigvæk er den bedste løsning for dig.

 

Bedre wifi

 

Med dit wifi er sikkerhed også vigtigt, og du kan faktisk godt køre det gennem en VPN automatisk. Udover det må du aldrig have et åbent netværk, da en god hacker herved kan få direkte adgang til din computer.

 

Del derfor aldrig din adgangskode med nogle. I dag kan du opsætte en gæstebruger til alle dine gæster. Det bør du gøre i stedet for, for du ved aldrig, hvor din adgangskode kan ende op henne. Især hvis du bruger en adgangskode, som du også bruger til andre vigtige ting, som f.eks. din netbank, så må du aldrig dele det med andre.

 

Når det kommer til selve hastigheden, skal du placere routeren midt i rummet, og der hvor du har flest enheder, som skal tilkobles. Det øger hastigheden.