Biksemad – en løsning for madspild

Kender ud også det, hvor du har en masse rester af forskellige madvarer? Det kaldes madspild at smide det ud, og er et stort emne til debat i nutidens samfund. Vi skal tænke på miljøet, og dertil kommer at skulle undgå at smide madvare ud. Du har måske nogle kartofler, som er ved at blive grimme eller nogle æg, som måske har stået i køleskabet lidt længe. Disse madvarer kan sagtens laves til en god omgang frokost eller aftensmad. En ret som de fleste kender, og som mange benytter sig af, når det kommer til restemad er biksemad. Biksemad er en skøn ret af forskellige madvarer, som folk i alle aldre kan nyde – sådan laver du din egen luksusbiksemad.

Luksus biksemad

I bund og grund handler luksusbiksemad bare om at smide en masse madvare på panden. Normen for biksemad er selvfølgelig med kartofler, bacon, løg, og rødbeder. Men hvis ikke du lige står med de madvarer i køleskabet så frygt ikke! Det gode ved biksemad er nemlig at man kan tillade sig at smide al slags kød i. Du kan derved sagtens lave biksemad med flæskesteg, oksekød eller bacon. Hvis du derimod godt kunne tænke dig det lidt ekstra lækkert, så kan du tilmed også lave en hjemmelavet sovs til. Dermed bliver restmad på ingen måde kedelig. Den cremede hollandaise sovs er perfekt til et spejlæg og en gang kartofler. Hvis du er til andre former for urter, kan du også sagtens tilføje krydderurter, som det tilpasser dig bedst. Derved får du en let og luftig bearnaise, som passer ligeså godt som hollandaise sovsen. Det tager ikke mere end 30 minutter, og så har du en lækker ret samtidig med, at du har fået ryddet ud i dit køleskab. Det gode ved biksemad er, at du bestemmer selv, hvad det skal bestå af, og der er ingen grænser for, hvad du kan komme i.