Sådan indretter du med træ

Træ er et naturligt materiale, som gennem de sidste par år har vundet indpas igen i de danske hjem. Træ er et modstandsdygtigt materiale, der kan bruges på alverdens måder, og det er måske derfor, træ er blevet så populært. Træ kan være med til at tilføre varme til kolde indretninger med afdæmpede farver, men det kan være svært at indrette med elementer, man ellers ikke har i hjemmet. Hvis du er i tvivl om, hvordan du kan indrette dit hjem med elementer af træ, får du her nogle idéer, som måske kan hjælpe dig.

Køkken, badeværelse og bryggers

Køkkenet, badeværelset og bryggerset er tre rum, der ofte er meget kolde. Danskerne opholder sig oftest i stuen, og derfor er vi gode til at tilføre stuen elementer af hygge. Men det er også vigtigt, at de resterende rum får varme og personlighed, så vi har lyst til at være i de andre rum. Hvis du eksempelvis bruger træ i køkkenet, kan du få større lyst til at lave mad. Det kan også hjælpe familien til at samle sig i rummet, så I kan blive fælles om madlavningen.

Mange danskere har bordplader i køkkenet, på badeværelset og i bryggerset. Og trenden i de foregående år har været sten- og laminatbordplader. Dog kan du vælge at skifte din nuværende bordplade ud med en massiv bordplade i træ. På den måde får du varme ind i rummene, og samtidig kan det være med til at binde din indretning sammen, så du kører samme stil gennem hele huset.

Stue, spisestue og soveværelse

Hvis du skal have træ i stuen, spisestuen og soveværelset, kan du i spisestuen nemt vælge at anskaffe dig et spisebord af træ, og i stuen kan du tilsvarende vælge et sofabord i samme materiale. I soveværelset kan du måske i stedet købe en ny sengeramme eller sengeborde, som er i træ. Hvis du ikke er til træmøbler, kan du i stedet vælge at udskifte noget af dit nips med træ. I mange butikker er det muligt at købe billedrammer, små figurer og lysestager i træ. Træet er med til at bryde med de kolde farver, og derfor kan du opleve rummene mere hyggelige, når du indretter med elementer af træ.

Gør-det-selv-arbejde

Hvis pengepungen ikke er den største, behøver du ikke frygte, for du har stadigvæk forskellige muligheder, når det kommer til at indrette med træ. Du kan eksempelvis gå i genbrugsbutikker eller spørge din familie, om de har nogle gamle træmøbler, de ikke bruger længere. Hvis møblet ikke falder i din smag, kan du vælge at slibe og oliere det, så det får et andet udtryk. Træ er også et materiale, der er forholdsvis nemt at arbejde med. Du kan derfor også lave dine egne hylder ud af træplader, og du kan lave dit eget spisebord. Træ er et forholdsvis billigt materiale. Derfor er det også en mulighed at lave gaver ud af træ til dem, du holder af, hvis du bliver bidt af at arbejde med materialet.