4 tips til en forårsklar have

Foråret banker på døren, og det betyder, at det er på tide, at trække i arbejdstøjet, så haven kan blive forårsklar. Når du er færdig med disse 4 tips, så vil din have uden tvivl stå knivskarp og være en fryd for øjet for enhver. Læs meget mere om, hvordan du kan gøre din have forårsklar med disse 4 tips lige her.

Det store havearbejde

Hvis din have skal være klar til foråret, så betyder det, at du skal tage hul på det store havearbejde. Inden du går i gang, er det vigtigt, at du væbner dig selv med en masse tålmodighed. Du kan ikke nå det hele på i dag. Hvis du gerne vil være hurtigere færdig, så kan du evt. gøre havearbejdet til en fælles familieaktivitet.

Det store havearbejde indebærer mange forskellige ting. Der skal bl.a. klippes hæk, buske og træer samt slås græs. Derudover skal du også fjerne ukrudt, ordne dine blomsterbede og gøde jorden på ny. Bare det i sig selv er ret tidskrævende at få ordnet.

Plant nye blomster

Når du en gang er færdig med det store havearbejde, så begynder de lidt sjovere haveaktiviteter. Du skal nemlig til at plante nye blomster. Tag et smut forbi det lokale have- og plantecenter og find de blomster, der vil give din have et flottere udtryk og skabe mere liv.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du sår og behandler dine nye blomster, kan du altid spørge om hjælp i havecentret. Du skal også sørge for at gøde jorden ordentlig. Det kan du enten gøre ved at købe noget gødning i havecentret. Du kan dog også gøde jorden naturligt med kompostjord, da det vil give næring til jorden.

Byg din egen køkkenhave

Din have begynder langsomt at tage form. Hvis din have skal være endnu bedre og mere funktionel, så er en køkkenhave en rigtig fin tilføjelse. På den måde har du både dine egne agurker, tomater og friske purløg, når sommeren kommer.

Det er ikke kun en nydelig tilføjelse til have, men også en smagfuld forbedring til din madlavning. Hvis du sår dine egne planter i april, så er de klar til høst i starten af juni.

Gør terrassen og fliserne klar

Din terrasse skal selvfølgelig også stå knivskarpt til foråret, og derfor skal du begynde at rette op på skive fliser, fjerne ukrudt og alger og feje sten væk.

Du kan tjekke kun-terrasser.dk ud, hvis du ikke har en terrasse i forvejen. De kan give dig et uforpligtende tilbud på, hvad det vil koste dig at lægge en ny terrasse. Overvej evt. terrassens størrelse, placering, design og materialer inden du kontakter dem, da du vil få et mere præcist tilbud.

Et ekstra tip

Når alt havearbejdet er klar, så har du måske mere overskud til at overveje andre forbedringer til huset udendørs. I den forbindelse kan du investere i et overvågningskamera. Det kan sikre dit hus imod indbrud, da tyvene ikke vil blive opdaget, når de prøver at arbejde uforstyrret i baghaven. På specialkamera.dk kan du finde det bedste overvågningsudstyr, der passer til netop dine behov.