Smartwatch – din nye bedste, digitale ven?

Vi lever i sandhed i en digital tidsalder, hvor teknologien konstant udvikler sig. Mange var forbløffede, da smartphones, tablets osv. så dagens lys, og digitale enheder som disse er i dag fuldkommen integreret i vores samfund og hverdag. De kan dog på sigt blive erstattet af en nyere opfindelse, som flere og flere efterhånden får øjnene op for. Her er der naturligvis tale om et smartwatch, der kan meget mere end blot at vise tiden. Hvis du læser med her, kan du forhåbentlig blive klogere på det geniale ’ur’ og dets mange fordele.

Værd at vide

Navnet er ganske rammende. Et smartwatch er grundlæggende bare smart, og det har mange af de funktioner, som du kender fra din smartphone (foruden at du selvfølgelig altid har styr på tiden). Urene kommer i mange forskellige udgaver, men på langt størstedelen af dem kan du bl.a. foretage opkald, tjekke sms’er, finde vej via GPS, høre musik samt bruge en lang række forskellige apps. Ofte kan du også bruge uret til mere praktiske ting, som f.eks. elektroniske betalinger. Er du på jagt efter et smartwatch, kan du finde et udvalg ved at følge linket.

Hvad skal jeg gå efter?

Den største fordel ved et smartwatch er, at du altid har det lige ved hånden, og som nævnt kan mange af urene varetage mange vigtige funktioner, hvorfor mange eksperter også forudsiger, at de på sigt kan erstatte smartphones. Urene varierer imidlertid stadig meget i deres udformning, så du bør i første omgang tænke over eventuelle behov, før du investerer. Du bør her både overveje design og specifikationer. Skal uret være med touch-skærm eller knapper? Må det gerne ligne et analogt ur? Skal du bruge det til træning med mere avancerede funktioner, eller er det mest ift. musikafspilning? Hvis du gør dig et pat overvejelser, kan du finde det helt rigtige smartwatch.