Få nye tilberedningsmuligheder med en dehydrator

Dehydrering af fødevarer er en stor del af den populære raw food bølge, som har spredt sig i både Danmark og mange andre lande. God og sund raw food mad kan indimellem synes at være en smule dyrt, men med en dehydrator kan du selv tilberede dine favoritsnacks, som du også let kan tage med dig på farten. Hvis du læser med i det nedenstående, kan du forhåbentlig få lidt nyttig viden med i bagagen omkring konceptet samt de nye muligheder og fordele, dehydratoren kan tilbyde dig.

Konceptet i al sin enkelthed

Som navnet også angiver, så kan du dehydrere din mad med en dehydrator, hvilket vil sige, at du trækker al overskydende væske ud af fødevaren. Det er i realiteten en ældre måde at konservere på, men tilberedningsmetoden har fået nyt liv med de nye strømninger inden for madlavningskunsten. Man kan dehydrere på flere måder, men selve maskinen fungerer vha. lufttørring med en typisk temperatur mellem 30-60 grader. Dehydreringen mindsker som sagt vandindholdet, men den sørger samtidig for, at energitætheden stiger, da fødevarens vægt bliver mindre. Tiden for dehydreringen afhænger af produktet og lufttemperatur.

 

Fordelene

Med en dehydrator kan du nemt og bekvemt lave sunde snacks og chips ud af stort set alle fødevarer (om end dehydratoren som oftest bruges i forbindelse med frugt eller grøntsager). Den helt store fordel ved at dehydrere sin mad er, at du kan forlænge holdbarhedstiden markant – ofte op til et års, når det gælder frugter og grøntsager. Det er en glimrende måde at lave sunde raw food snacks på, som et alternativ til det usunde slik. Dehydreringsprocessen sørger også for, at fødevarerne bibeholder de vigtige vitaminer og antioxidanter, som er væsentlige for en god kost. Dehydreringen kommer altså med nye muligheder og flere forskellige fordele, hvorfor du med god samvittighed bør overveje at investere i en dehydrator.