Æg – noget af det sundeste du kan spise

 

Hvis du har brug for et boost af sundhed til din madplan, kan du tilføje æg til din hverdag. Æg kan spises i mange former og farver, og du får blandt andet løftet dit proteinindtag. En af de ting, mange danskere elsker, er scrambled eggs til brunch – på dansk hedder det røræg, fordi man rører rundt i æggene, mens de steger på panden. Et blødkogt æg findes også i mange brunchbuffeter, men det er faktisk en rigtig god ide at starte dagen med et blødkogt æg derhjemme også. Det er en god start på dagen, og der vil gå længere tid til du er sulten igen.

Æg til frokost eller aftensmad

Hvis du gerne vil have et lidt tungere og mere fyldigt måltid til frokost eller evt. til aftensmad, så er det omeletten – eller æggekagen – du skal vælge. Omeletten ser du også på mange restauranter. Du kan tilføje mange ting til din æggekage, så den kan få den smag og det udtryk, du gerne vil have. Æggekage på panden kan godt gå hen og blive lidt problematisk at lave, når det kommer til det øjeblik, hvor æggekagen skal vendes. Derfor er det en god ide at lave æggekage i ovn. Når du laver æggekage i ovn, skal den ikke vendes, og du har lettere føling med, hvornår æggekagen er færdig. Desuden vil din æggekage blive mere luftig og lækker – især hvis du tilføjer lidt bagepulver.

Udnyt dine rester i køleskabet

Med en æggekage kan du mindske dit madspild, for der er næsten ikke den ting, du ikke kan komme i en æggekage. Det kan være laks, det kan være kartofler, og det kan være ærter. Har du en rest af bacon eller champignon, kan du tilføje lidt ekstra umamismag til din æggekage, og du vil forkæle dine smagssanser lidt ekstra. Hvis du giver din æggekage lidt frisk citron, inden du serverer den, har du også fra den syrlige ende af smagspaletten.

Skriv et svar