Sådan får du skinnende rene hvidvarer

Du kender sikkert, at de ydre sider af hvidevarerne i køkkenet måske ikke altid står helt skarpt. Krummerne på køkkenbordet, fedtede overflader og støvede hylder stjæler ofte opmærksomheden, når der gøres rent i hverdagene. Derfor får hvidevarerne sjældent en kærlig hånd, selvom de måske trænger. Måske er du også i tvivl om, hvilke rengøringsmidler, de kan tåle. Forskellige overflader kræver nemlig forskellig behandling. Du kan blive klogere på de forskellige overflader herunder.
Hvis ovnen er blevet for gammel og slet ikke er til at redde, så er det måske på tide at anskaffe en ny. Du kan læse mere om de bedste ovne og komfurer samt finde testresultater her.

3 overflader og 3 behandlinger

  1. Hvide overflader. Hvide overflader er de mest almindelige i de fleste køkkener. Det gælder især på køleskabe og opvaskemaskiner. De er også de mindst krævende, når det gælder rengøringen. De kræver kun en hårdt opvredet engangsklud med et mildt rengøringsmiddel, og så bliver de så gode som nye.
  2. Sorte overflader. De sorte overflader kræver næsten samme behandling som de hvide. Dog kan disse overflader have en tendens til at samle rengøringsmidlet samler sig og danner striber på fladerne. Dette undgår du ved at tørre overfladerne efter med en tør og ren klud.
  3. Rustfrit stål. Disse overflader er de mest besværlige at rengøre. Her skal du passe meget på, at du ikke laver ridser i stålet. Derfor er hårde skuresvampe helt forbudte under rengøringen. Her skal du heller ikke bruge engangsklude, men du skal istedet skaffe nogle mikrofiberklude. Herefter er fremgangsmåden den samme som ved sorte og hvide overflader. Du kan med fordel også hælde lidt madolie på kluden og smøre overfladen ind i det. Vent herefter cirka 15 minutter, hvorefter du kan polere stålet, så det bliver skinnende rent.

Fjern fedtede fingre

Rustfrit stål er efterhånden fast inventar i mange moderne køkkener. Hvidevarer i rustfrit stål er stilrene og tidsløse. Men desværre bliver det ofte fyldt med fedtede fingre, som er den værste fjende for rustfrit stål. Heldigvis kan madolie-tricket også afhjælpe dette problem.

Skriv et svar