Tips til indretning af have og terrasse

Mangler du nogle inputs til, hvordan du kan få din have til at se ud som i alle haveprogrammerne i tv’et eller i havemagasinerne? Samtidig vil du gerne have solen på det rigtige tidspunkt, og haven skal være nem at passe, for du har meget at se til i forvejen. Der er mange ting, der skal gå op. Få inspiration til det i dette indlæg.

Få en praktisk terrasse

Noget af det første, man må tænke på i forhold til at få en praktisk terrasse, er, at den bør være overdækket på en del af den. I Danmark er der desværre en vejrtendens, der siger, at der også kommer regn om sommeren, så hvis du skal nyde mad på terrassen uden den bliver plask våd, bør du få et halvtag. Derudover kan du også grille på andre tider af året, hvilket man aldrig bliver træt af.

For at gøre det nemmest med et tag, er det en god idé at placere terrassen i forlængelse af huset. Hvis du ikke har en terrasse nu eller en udgang fra huset, skal du også have lavet det. I den forbindelse kan du finde terrassedøre i god kvalitet. Husk desuden at placere terrassen så du får mest mulig sol. Det bedste vil være at få en sydvendt terrasse, hvis det er muligt.

Vælg eventuelt praktiske møbler, som er nemme at rengøre og vælg en bænk med opbevaring i, så du også har til hynder, tæpper og lignende.

Gør haven nem at holde

Det er klart, at jo mere græsplæne, jo nemmere er det at holde den. Men det er ikke altid det, som man synes, er hyggeligst. Blomster, bede og fliser er bare med til at skabe hygge i haven. De fleste vil gerne have, at det også er nemt at passe. Her er der råd til, hvordan du kan indrette en hyggelig have, som er nem at holde:

  • Du kan plante små træer og buske, som skaber små segmenter med hyggekroge. Når de først er plantet, så passer de meget sig selv.
  • Samtidig bør du plante bunddækkende planter under træer og buske. Det er nemlig med til at holde ukrudtet væk. Disse kan være vedbend, singrøn eller guldjordbær.
  • Hav kun fliser få steder, da det skaber ukrudt

Derudover kan du også lave en krydderurtevæg på terrassen. Her udnytter du pladsen i højden og får et naturligt element ind på terrassen. Og det skal bare vandes, hvilket er nemt at holde.

Skriv et svar