Sådan får du mere overskud i hverdagen

Stress er desværre noget, som mange danskere kender til, og hverdagens gøremål kan synes uoverskueligt mange. I en hverdag med utallige inputs fra familielivet, arbejdslivet og de mange andre sammenhænge, man er en del af, er det vigtigt at sige fra overfor stress og finde tid og plads til at tage hånd om sig selv. At slappe af eller finde glæden og overskuddet igen er dog ikke det nemmeste. Læs med og få inspiration til, hvordan du kan få mere overskud i hverdagen.

Sig mere nej

Måske er du en af dem, der alt for tit kommer til at sige ja og i sidste ende har flere punkter på to do listen end der er timer i døgnet. Det er aldrig rart at skuffe nogen, og derfor er det umiddelbart nemmere bare at sige ja – for nogle kommer svaret helt automatisk. For at finde mere overskud i hverdagen, skal der være mere plads til at sige nej, så der er plads til de vigtigste prioriteringer – heriblandt det at kunne slappe af og lave noget, man selv har lyst til. Øv dig derfor på at sige nej eller i de mindste at udskyde svaret, så du har tid til at tænke dig om og afgøre, hvor vigtigt det specifikke gøremål er.

Sig mere ja

Selvom du skal sige nej, skal der også være mere plads til at sige ja. En fællesnævner for mange stressede danskere er, at de ender med at sige nej til egne drømme, passioner og interesser. Siger man nej til sig selv tilpas mange gange, kan det gå ud over glæden og gejsten i livet. Det er selvfølgelig ikke meningen, at man skal have alt, hvad man peger på, men vær god til ikke at feje dine egne drømme af vejen. Måske er det en renovering af huset, en eksotisk rejse eller noget tredje, som du længe har villet investere i. Er det økonomien, der holder dig tilbage, findes der også løsninger her. Hos Monni.dk kan du sammenligne de forskellige muligheder for lån og har sågar mulighed for at låne mere end 17.000 kr. til det du lige står og mangler. Du kan læse mere om denne mulighed på https://monni.dk/laanebeloeb/laan-17000-kr/.

Spring ud i noget nyt

For mange handler det om at finde mere tid til hvile, og selvom det også er en essentiel del af at få mere overskud i hverdagen, kan nye oplevelser og tiltag også være med til at løfte motivationen. Med en meget ensformig dagligdag kan man nemt begynde at kede sig og føle, at der aldrig sker noget. At rejse er altid en oplagt mulighed, men faktisk kan helt små tiltag i hverdagen også være med til at give lidt mere spænding. Om det er at afsætte tid til gode bøger eller at prøve en ny sport eller hobby alene eller sammen med en ven, er der masser af muligheder for at springe ud i noget nyt og gøre hverdagen lidt anderledes og spændende.

Skriv et svar