alt det, du kan ønske dig
Saturday August 8th 2020
Produkttips.dk logo

Nyheder dag for dag

maj 2018
M T O T F L S
« apr   jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arkivet

Har du og din virksomhed styr på den nye persondataforordning?

Der træder en ny persondataforordning i kraft den 25. maj 2018, og baseret på hvornår du læser dette indlæg, så har det effekt på, hvilke konsekvenser det har for netop din virksomhed. Der er nemlig store bødemæssige omkostninger ved ikke at opfylde de store krav, der bliver sat. Du kan derfor få juridisk hjælp af en advokat, så din virksomhed kan komme godt i gang med det nye reglement og undgå store bøder og erstatningskrav samt dårlig medieomtale. Det giver kun utilfredse kunder. Men hvad indebærer den nye persondataforordning egentlig?

Derfor bør du forberede dig

Det er ikke små ændringer eller krav, der stilles til virksomheder og myndigheder. Reglerne kræver af virksomhederne, at de har styr på opbevaring og behandling af persondata, og hvis man kigger på vigtigheden i, at I har styr på de persondata, som I håndterer, så er det meget ansvar. Derfor bør du forberede din virksomhed til at kunne håndtere disse persondatakrav.

Hvad sker der, hvis man ikke efterlever disse krav?

De nye regler medfører en risiko for utrolig store bøder, hvis ikke kravene opretholdes. Når persondataforordningen træder i kraft, vil bødeansvaret være op til 20 millioner euro – altså godt og vel 150 millioner kroner – eller 4 % af virksomhedens samlede globale koncernomsætning. Bliver man udsat for bøderne medfører det selvfølgelig også negativ PR-omtale, datatab og mistillid blandt kunderne.

Sådan forbereder I jer bedst

Sørg for at overholde minimumskravene ved den nuværende persondatalov. Derved kan I også sørge for at få afdækket nogle af de områder, hvor de kommende ændringer kommer til at have effekt. Den bedste anbefaling er at få advokater med til at guide jer i mål.

Hvordan kan advokater være til hjælp?

Specialister i jura kan være behjælpelige til at give jer det nødvendige overblik og klassificere og kortlægge virksomhedens persondata, så I er klar til at håndtere de nye ændringer korrekt.

Få hjælp og rådgivning til korrekt håndtering

Søger du kompetente og professionelle rådgivere til at hjælpe dig i mål med håndteringen af den nye persondatalov? Så står TVC Advokatfirma klar med erfaringsrige advokater til at sikre jer det fornødne overblik og implementering af de nødvendige handlingsplaner.