Værd at vide om solfilm og sikkerhedsfilm

Denne artikel tager sit udgangspunkt i det midtjyske, nærmere bestemt Ikast og Herning, hvor solfilm og sikkerhedsfilm vinder frem. Men hvad er solfilm og sikkerhedsfilm egentlig og hvilke fordele er der ved disse selvklæbende film i erhvervslivet, i det private hjem og i bilen?

De selvklæbende film går under mange navne, hvor sikkerhedsfilm og solfilm blot er to mulige benævnelser. Ofte er der tale om det samme produkt, men hvor formål og fokus varierer, således at det giver mening at kalde dem noget forskelligt. Eksempelvis bruges også benævnelserne vinduesfilm, sikringsfilm og spejlfilm.

Overordnet anvendes selvklæbende film oftest med tanke på følgende formål:
” Undgå personskade
” Undgå indbrud
” Forbedre indeklimaet
” Beskytte med skadelige UV-stråler
” Eksklusivt look

Undgå personskade og indbrud med sikkerhedsfilm

Vinduer og andre glaspartier er super funktionelle i dagligdagen, men udgør også svage punkter i bygningen. Hvis der eksempelvis sker et uheld inde eller ude (eksempelvis en lokal eksplosion), kan glasset slås itu og splintre i tusind skarpe, skærende glasstykker, som potentielt er farligere end selve årsagen til ulykken. Sidder en medarbejder eksempelvis ved siden af et sådant usikret vinduesparti, så vil der være risiko for alvorlig personskade, når de mange glasstumper kommer flyvende mod vedkommende. Dét kan du forebygge med sikkerhedsfilm. Sikkerhedsfilmen fungerer ved at holde sammen på glasset, så det ikke kan splintres i tusindvis af små stykker, men i stedet bliver holdt fast. Det betyder også, at det er sværere for en indbrudstyv at bryde ind, hvis ødelægningen af glasset skyldes en bevidst handling fra indbrudstyvens side. Det er simpelthen sværere at bryde helt igennem glasset, for at komme ind og berøve inventaret. I Ikast og Herning findes et rigt erhvervsliv, og det giver derfor mening at sikre de mange virksomheders glaspartier med sikkerhedsfilm.

Solfilm forbedrer indeklimaet og reducerer UV-stråler

På kontorer med store vindues- og glaspartier kan det let blive meget varmt om sommeren. Det går ud over medarbejdernes effektivitet og ofte også deres arbejdsglæde. Generelt falder præstationsniveauet ved høje temperaturer, og derudover kan det være yderst hæmmende for koncentrationen hvis solens stråler generer øjet og måske oven i købet gør det svært, at se hvad man arbejder med på computeren, fordi solens stråler giver genskin ind i skærmen. Med solfilm kan du komme ud over dette problem.

Montering af solfilm/sikkerhedsfilm

Hvis du virkelig ved, hvad du laver, og hvis det drejer sig om en meget afgrænset og overskuelig opgave, så kan du eventuelt montere din solfilm/sikkerhedsfilm selv. Men hvis du gerne vil være sikker på et godt resultat med din solfilm eller sikkerhedsfilm, så bør du få en professionel montør til at udføre opgaven, som eksempelvis denne leverandør af solfilm og sikkerhedsfilm i Ikast, Herning og det øvrige Midtjylland.

Tonede ruder og eksklusivt look

En ekstra bonus ved at montere solfilm i din virksomhed, dit hjem eller måske endda i din bil er det smarte look, det giver. Selvfølgelig forudsat at de mørke ruder passer ind i bygningens stil i øvrigt. Men ofte giver solfilmen faktisk et særligt eksklusivt islæt, som får mange bygninger til at tage sig godt ud.

For at opsummere kan der altså både være sikkerhedsmæssige, komfortrelaterede og æstetiske grunde til at montere den populære selvklæbende film på dine vinduer og glaspartier.

Skriv et svar