Sådan finder du det rette hundefodder

At finde det rigtige hundefoder kan være svært, specielt med alle de forskellige hundefoder mærker der er i Danmark. Kvalitet betyder meget i hundefoder, for jo bedre kvalitet foderet er, jo bedre vil hunden trives på det foder den får. Men hvad er godt foder og hvad er dårligt foder? Det vil vi prøve at gå lidt ind i denne tekst.

Som udgangspunkt er hunden en kødæder da dens kæber er udviklet til at flå kød af byttedyr og tygge med en savende bevægelse, udover det har hunden et kort fordøjelsessystem med en høj mavesyre med PH-værdi på 1-2 som er beregnet til at fordøje kød.

Derfor skal kødindholdet i foderet være den første ingrediens i sammensætningen , den ingrediens der står først på posen vil være den ingrediens der vil være mest af i foderet. Så husk at give din hund et foder med en ordentlig sammensætning og en høj kødprocent af god kvalitet. Pris spiller også en stor rolle om foderet er af ordentligt kvalitet eller ej. I supermarkeder kan man købe 10 kg hundefoder for kun ca 100-160 kr, men så vil foderet også bestå af hovedsageligt korn og ca 4% kød, og det gør sig gældende for næsten alt foder du kan få i supermarkedet. Det vil svare til at vi som mennesker kun levede af fast food hver eneste dag, 365 dage om året, det ved vi jo ikke er godt for helbredet og det samme gør sig gældende for hunde der får foder hvor største delen består af korn, hunden kan simpelthen ikke omsætte det i kroppen og på sigt vil hundens helbred blive dårligt, og hunden vil skulle lave afføring flere gange om dagen da den ikke kan optage foderet i kroppen.

Heldigvis har jeg fundet et sted hvor man kan finde foder af høj kvalitet. Jeg har prøvet flere af de hundefoder der er på denne side, ja de koster lidt mere end 100-160 kr, men de er af betydelig højere kvalitet og hunden laver kun afføring 1-2 gange om dagen og hunden trives på dem. Så pengene er givet godt ud.

Skriv et svar