Den rette størrelse på en slagleklipper

Hvilken størrelse af slagleklipper, du bør vælge, afhænger meget af, hvor store græsarealer du har behov for at klippe. Jo bredere en klipper du har, jo hurtigere kan du klippe et stort græsareal. Investeringen i en bred slagleklipper vil være større, men med en bred klipper vil du spare både tid og brændstof, hver gang du klipper græsset.

Det er vigtigt at huske på, at en stor klipper kræver en stor maskine. Du skal derfor være opmærksom på, hvor mange hestekræfter det kræver at trække en bestemt slagleklipper. Klipperen skal passe til din traktor, ATV eller minilæsser, så du ikke skal ud og investere i en ny for at kunne køre med din nye slagleklipper.

Med eller uden sideforskydning

Alt efter hvor du skal klippe græs med din slagleklipper, så kan der være flere fordele ved at vælge en klipper med sideforskydning. Sideforskydningen gør det lettere at komme ud i kanterne og eksempelvis komme ind under hegn, træer eller buske. Hydraulisk sideforskydning gør klipningen lettere, da du kan styre sideforskydningen af klippen oppe fra traktoren. En slagleklipper med hydraulisk sideforskydning kan spare dig for at klippe græsset under hegn med en græstrimmer. Det bliver dermed lettere at undgå, at græs eller ukrudt vokser op og forsager skader eller blokerer for strøm i dit hegn. En klipper med hydraulisk sideforskydning er lidt dyrere end en klipper uden sideforskydning, og derfor bør du vurdere, om du har behov for dette. En slagleklipper uden sideforskydninger fungerer godt på arealer, hvor strækningerne er lige og lette at komme til.

Kan klare klipning af både græs og ukrudt

En slagleklipper er en alsidig klipper, som kan gøre det lettere for dig at holde græs og ukrudt nede på store, ekstensive arealer. Kraftige hammerslagler i klipperen gør, at både tidsler og brændenælder kan holdes nede, så du kan bevare et flot og velholdt naturområde. Det kan være en kamp at holde naturen nede på store arealer, men med en slagleklipper kan du hurtigt komme rundt og sørge for, at din grund ikke bliver tilgroet og uskøn af se på.

Klik her for at se nærmere på forskellige størrelser og modeller af slagleklippere.

Skriv et svar