Sådan kommer i gang med træning på en romaskine

Træning på romaskiner bliver mere og mere populært, og det er der mange gode grunde til. Romaskinen er forholdsvis nem at anvende, og det er en rigtig god træningsform. Der er mange muligheder på en romaskine, men det kan også være svært at komme i gang med træningen, hvis man ikke helt ved, hvor man skal starte. Mange romaskiner kan dog være behjælpelig med dette, da der findes inspirerende programmer på romaskinens computer, så man i starten kan få hjælp til, hvordan man skal træne.

romaskine

Alsidig træning på en romaskine

Romaskinens popularitet udspringer hovedsageligt i de mange træningsmuligheder, som den giver. Overordnet set træner man på en romaskine alle kroppens muskelgrupper. Derudover kan konditionen også nemt blive udfordret på en romaskine. For at nævne de største muskelgrupper, som kommer i spil, når man benytter romaskinen, bliver både balle-, lår-, mave-, ryg-, skulder- og armmusklerne brugt i forbindelse med roning. Når man kombinerer det med, at man også træner iltoptagelse på en romaskine, har man én af det mest alsidige træningsmaskiner.

 

Hvilke egenskaber skal din nye romaskiner have?

Når du skal købe din nye romaskine, er det vigtigst at tage udgangspunkt i dine egne træningsbehov. Romaskiner findes i mange forskellige typer og prisklasser, så der er selvfølgelig forskel på egenskaberne, som de forskellige har.

 

Der findes tre forskellige mekanismer i romaskiner. Den første og billigste løsning er en elastisk-romaskine, som kan være en rigtig fin løsning, hvis du lige er startet med at ro og ikke har behov for en oplevelse i absolut topklasse. Den næste og prismæssigt den mellemste løsning er en romaskine, hvor modstanden kommer fra magnetisme. Her er oplevelsen af roningen bedre end med elastikken, og romaskinen er generelt mere robust. Den dyreste romaskine er en romaskine med luftmodstand, hvor oplevelsen altså er i højeste klasse. Det er denne romaskine, du skal vælge, hvis du ikke vil gå på kompromis med kvaliteten af romaskinen og dermed din træning. Udover de ovennævnte egenskaber kan det være væsentligt for nogle, at romaskinen kan foldes sammen, hvis den ikke må fylde alt for meget.

 

Uanset hvilken type romaskine og prisklasse, du er på udkig efter, kan du med stor sandsynlighed finde den på denne danske webshop, Apuls.dk, som forhandler et stort udvalg af forskelligartet træningsudstyr.

Skriv et svar