Undervognsbehandling – gør det selv

En undervognsbehandling beskytter din bil mod rust og sikrer den flere år på bagen. Det er en god investering for danske bilejere, men kan alligevel være en dyr fornøjelse. Derfor kan du vælge at gøre det selv for at få en god besparelse. Vi guider dig til at lave en god undervognsbehandling.

Find det rigtige vedligeholdelsesprodukt

Det er vigtigt, at du finder et vedligeholdelsesprodukt med kvalitet. På den måde beskytter du din bil bedst og får mest ud af dit arbejde. Dinitrol kunne være et bud på et godt rustbeskyttelsesprodukt. Vær sikker i din sag og giv hellere lidt ekstra for et produkt med kvalitet. Det bliver du glad for i længden. Hvis du er i tvivl om, hvad der er brugbart for din bil, kan du forhøre dig hos din forhandler, et værksted eller i det lokale byggemarked.

Sæt dig godt ind i fremgangsproceduren

Det værste, der kan ske ved, at du behandler din bil selv, er, at du ikke får det gjort ordentligt, og at du derfor i god tro tror, at bilen er undervognsbehandlet. For at undgå det skal du sætte godt god ind i, hvordan du laver behandlingen. Læs vejledningen flere gange og find gode råd på nettet fra folk, der har prøvet det selv. Det kan spare dig for mange fejl. En god forberedelse er det halve arbejde.

Spray frem for pensel

Der er flere måder, du kan behandle på. De to mest anvendte er med pensel og spray. Det er forskelligt, hvad folk foretrækker, men der er visse fordele ved at benytte en spray. Det er ikke et problem at bruge en pensel til behandling af alt, der kan ses. Men med til en god undervognsbehandling hører også behandling af hulrum med mere. Det er svært at tilgå med en pensel, hvorfor en spray vil være mere anvendelig.

Vær forberedt på en grundig oprydning

Når undervognsbehandlingen er lavet, er du langt fra færdig med arbejdet. At lave en undervognsbehandling kræver nemlig en stor oprydning. Efter brug af slange og sprøjte kan du godt forberede dig på at bruge stort set lige så lang tid på oprydning som på selve behandlingen. Hav det med i overvejelserne, hvis du ønsker at lave behandlingen selv.

Vær sikker på det hele

Det er vigtigt, at din bil bliver ordentligt behandlet. Det ville være fatalt at behandle den forkert i god tro om, at det er gjort korrekt. Har du derfor tvivlsspørgsmål, kan du med fordel kontakte professionelle f.eks. landsdækkende Quickpot. De kan rådgive dig om behandlingen, og hvad du skal være opmærksom på. Er du ikke helt sikker på, om du kan ordne det selv, er det værd at overveje at få det gjort på et rustbeskyttelsescenter. Her har de professionelt udstyr og mange års erfaring. Det giver vished om, at behandlingen er udført korrekt, og pengene er godt givet ud i forhold til at forlænge bilen levetid. Dertil vil bilen have en højere værdi i forbindelse med et salg.

Skriv et svar