Sådan finder du det rigtige rengøringsfirma

Det er de færreste, der ligefrem elsker at svinge støvsugeren, rense toiletter og komme helt ind i hjørnerne og fjerne nullermænd. Det er dog et faktum, at man har det bedre i rene omgivelser med frisk luft i næsen. Det gælder både hjemme i privaten, men så sandelig også på arbejdspladsen, hvor et rent kontor kan bidrage til en større effektivitet blandt medarbejderne.

Derfor er rengøring på kontoret, på fabrikken og i butikker et område, som på ingen måde må nedprioriteres. Rengøringen skal være i top både for medarbejdere og for eventuelle kunders skyld, og derfor kan man med fordel vælge at investere i et professionelt rengøringsfirma. På den måde er man sikker på at få det bedste arbejdsmiljø, som i den sidste ende skaber glade og produktive medarbejdere. Men hvordan finder man så lige det rigtige rengøringsfirma? Her får du en guide til, hvad du skal holde høje med, og hvilke overvejelser du skal gøre dig, når du skal finde et rengøringsfirma.

Virksomhedens størrelse

Først og fremmest er det et afgørende parameter, hvor stor virksomheden er, og hvor omfangsrig en rengøringsindsats der kræves. Er der tale om et lille kontor eller en lille butik, så er det måske ikke nødvendigt med et stort og ikke mindst dyrt rengøringsfirma. Her kan det lille lokale rengøringsfirma være et fint valg. Snakker vi derimod og større virksomheder med enorme kontor, eller produktionsarealer, så kan man med fordel overveje et mere robust firma med flere medarbejdere i staben, der samtidig har de nødvendige kompetencer til at udføre rengøringen optimalt.

Rengøring til en fair pris

Medmindre rengøringen er den absolutte førsteprioritet på arbejdspladsen, vælger man sjældent den absolut dyreste service. Pris og kvalitet hænger ikke nødvendigvis altid sammen, men det er som regel en god indikator for, hvad man kan forvente. Når det kommer til rengøring, skal man være påpasselige med at gå på kompromis med kvaliteten. Undgå derfor at vælge et alt for billigt rengøringsfirma, da man risikerer dårlig kommunikation, inkompetente rengøringsassistenter og i sidste ende et utilfredsstillende resultat.

I så fald kan det ende med at være penge ud ad vinduet. Find derfor et rengøringsfirma, der ikke nødvendigvis er det største og ikke nødvendigvis det dyreste, men som leverer dokumentation for deres ydelser til en fair pris. Netop dokumentation og research på firmaet kan være et særdeles vigtigt stykke forarbejde.

Tjek rengøringsfirmaets referencer

Rengøring er en ganske målbar ydelse. Enhver kan se, om der er gjort ordentligt rent, og derfor er kundebedømmelser en vigtig del af rengøringsbranchen. Har et rengøringsfirma sjusket, skal de nok få det at vide. Har de derimod leveret en pletfri ydelse både i forhold til aftaler, kommunikation og slutresultat, så er de fleste virksomheder også oftest tilbøjelige til at give udtryk for det. Derfor kan man med fordel undersøge rengøringsfirmaernes hjemmeside og tjekke deres referencer.

Har de positive anmeldelser fra store arbejdspladser, så er der stor sandsynlighed for, at de også kan levere et godt resultat for dig. Derudover har de fleste rengøringsfirmaer billeder på deres hjemmesider, hvor man kan få dokumentation for deres arbejde. Her kan man oftest også få en fornemmelse af, hvilket niveau det pågældende firma kan levere.

Skriv et svar