Miniperler er en flot, sjov og udfordrende hobby til seriøse hobbyfolk

HAMA Mini perlemix. Foto: Carsten Straaberg

Mange kender de bløde plastic rørperler fra børnehaven eller fritidsklubben. Disse perler findes også i en mindre udgave, kaldet miniperler. Disse har kun en diameter på 2,5 mm. Derfor egner de sig heller ikke til børn under 10 år. Andre kan derimod lave endnu flottere og mere avancerede mosaikker med de små strygeperler. Det er en udfordrende og kreativ hobby at lave mosaik og smykker med miniperler.

Man kan købe miniperler som perlesæt med en vejledning, stiftplade og den rette mængde perler, ligesom man kan købe de enkelte perlefarver sorteret i poser enkeltvis, der er 49 forskellige farver.

De motiver, man laver med HAMA miniperler er velegnede til dekoration i vinduet, som pynt på en kage eller sangskjuler til festen, hygge på børneværelset eller hvad med at bruge dem som vedhæng i en halskæde eller ørering? Mulighederne er mange, du skal bare sætte fantasien i sving og komme i gang med at lave dine mønstre.

Perler i løs vægt. Foto: Carsten Straaberg

Perlerne kan naturligvis stryges, som det er meningen, men kreative hobbyfolk bruger dem også til andet sjov, såsom armbånd m.m. Onkel Carsten har samlet inspiration til kreativ brug af perler på Godhobby.dk.

Skriv et svar