Alvorlig orm angriber iPhone

Apple iPhone. Pressefoto. Courtesy of Apple.
Apple iPhone. Pressefoto. Courtesy of Apple.

Den første alvorlige orm rettet mod Apple iPhone er nu spottet af sikkerhedsfirmaet F-Secure. Heldigvis er der en del krav til telefonens opsætning som skal være opfyldt, og disse krav er ikke standard. Så alle med en telefon uden alt for mange ændringer er sikre – mon ikke det trods alt er de fleste?

Hvis man får ormen ind på sin iPhone, kan den stjæle personlige oplysninger, der videresendes til kriminelle organisationer.

For at blive angrebet skal din iPhone have fjernet Apples indbyggede beskyttelsessystem, samt været udstyret med en fungerende SSH-klient med standard-password. Har man en “jailbroken” iPhone med SSH, så skift i det mindste adgangskoden til SSH-klienten! Det oplyser F-Secure.

Skriv et svar