Få børnene med ud i haven

Uafhængigt af vejret oplever mange mødre, at det kan være svært at få deres børn med udenfor. Selv haven kan opleves som fremmed landskab for ungerne, der ellers hellere bruger tid indendøre med venner eller skærm. Der er såmænd intet galt med indendørs aktiviteter og leg, men alt tyder på, at det er sundt for både krop og sind at komme udenfor dagligt. Derfor er det altså bestemt det værd at prøve at få børnene med ud.

Udendørsaktiviteter

Det er dog ganske sjældent, at tvang eller trusler hjælper særligt meget. I stedet bør du prøve at gøre det attraktivt at bruge tid udendørs. Det kan du for eksempel gøre ved at bruge tid med dem, mens de er ud. Lige meget hvad børn siger, så elsker de nemlig at få deres forældres udelte opmærksomhed. Også hvis det foregår under en kold gåtur i det fri.

Ellers er haven også et oplagt sted at få suget noget frisk luft til sig. Det kan være i form af havearbejde og grøntsagsbede, men du kan også bare indrette haven til simpel leg med en trampolin eller et gyngestativ. 

Udespa- Afslapning i haven for hele familien

Som det varme vejr nærmer sig, er der dog også mere afslappende aktiviteter, der kan foregå i haven. Du kan for eksempel med fordel købe en udespa. Det vil altså sige et oppusteligt kar med varmelegemer, lavet specielt til at stå udenfor. Se mere om den slags på oppusteligudespa.dk. Det vil utvivlsomt få hele familien med udenfor, så længe vejret er til det. Hvis jeres udespa skal kunne holde til hele familien, børnenes leg og en dansk sommer, er det dog vigtigt, at I køber en udespa i ordentlig kvalitet. Har I sådan en, kan du imidlertid være sikker på, at børnene kommer til at bruge mere tid i haven.