Gode grunde til at tage et sabbatår og komme ud og rejse

Klokken har ringet ud for sidste gang, samfundsfagsbogen er lukket for sidste gang, og du har haft din sidste gang på den skole, du nu er dimitteret fra. Hvis du synes, det lyder helt uoverskueligt at starte på nyt studie med det samme eller at starte ud med at sidde bag kassen hos den lokale købmand fra morgen til aften, så bør du overveje at tage et sabbatår og komme ud og rejse.

At rejse i sabbatåret er noget helt andet, end du er vant til. Men det kan også være lige netop det, der skal til, før du er klar til ”voksenlivet” med mere skole og arbejde. Mange er i tvivl om, hvad de skal vælge at kaste sig ud i, efter eksamenerne er overstået. Det er en stor beslutning om man skal søge ind på en uddannelse, finde en læreplads eller noget helt tredje. Mange oplever, at de finder ud af, hvad de skal vælge under deres rejse i sabbatåret.

Der venter en forunderlig verden, hvis man tør kaste sig ud i den. Man lærer rigtig meget ved at møde nye kulturer og folkefærd. Du får en bedre forståelse for andre, der er anderledes og lever anderledes – du får et bredere menneskesyn. Måske får du endda venner fra overalt i verden, som du kan besøge eller få besøg af.

En rejse i sabbatåret kan også være med til at forbedre dit CV. Et bedre CV kan måske være det, der giver dig adgang til din drømmeuddannelse eller dit drømmejob. Arbejdsgivere ved godt, at længere rejser giver udfordringer og oplevelser, som styrker individet. Du lærer at tænke selvstændigt og klart i pressede situationer, og du viser, at du har gåpåmod. Disse kompetencer er vigtige i arbejdslivet og på uddannelsesinstitutionerne.

Find flere gode grunde til at rejse i dit sabbatår her.