Indret dit værksted til effektivitet

Dit værksted er en arbejdsplads. Det betyder, at der skal være plads til store armbevægelser og store projekter. På et værksted er der ofte både rodet, beskidt og uoverskueligt. Det skal der selvfølgelig være plads til, men hvis vi bare kunne fjerne ’uoverskueligt’, ville det da være nemmere at arbejde i.

Det skal du tænke ind i indretningen. Er tingene, hvor du skal bruge dem? Har du brug for fleksibilitet, så du kan flytte rundt på værkstedsborde og værkstedsvogne?

Det handler om at indrette værkstedet, så det passer til netop de opgaver, der kommer ind ad døren hos dig og dine kollegaer. I skal have mest mulig plads til at boltre jer på.

Vælg de rigtige ”møbler”

Der findes mange måder at indrette sig på, og det hele afhænger af pladsen. Har du et lille hobbyrum, eller står du hjemme i garagen? Eller har du fået lidt ekstra kvadratmeter på hånden med højt til loftet og stærkt betongulv?

I almindelig boligindretning er møblerne en af de helt store beslutninger, som kan ændre planerne for rummet – sådan er det også med dit værksted. Hvilke ”møbler” har du brug for, og hvilke skal definere rummets funktion? Der findes et væld af forskelligt værkstedsinventar. Skal der være plads til autolifte, dækmaskiner, værkstedsborde eller noget helt fjerde?

Værkstedsbordet, eller et arbejdsbord om man vil, er nok det vigtigste inventar i hele dit værksted. Det er her, du kommer til at løse en stor del af dine opgaver. Derfor skal det være et gennemtænkt og solidt køb. Du kan med fordel overveje et hydraulisk løftebord. Det er et populært værkstedsbord, som flytter ind hos flere og flere virksomheder.

Værkstedsbord med hydraulik

Vælg et værkstedsbord med mange anvendelsesmuligheder, og overvej om du har brug for en af de modeller, der også tilbyder fleksibilitet på værkstedet, da de kan flyttes rundt.

Det hydrauliske løftebord er konstrueret, så du kan arbejde hele vejen rundt om dit produkt eller andet emne, uden at noget kommer i vejen. Derudover findes bordene i fornuftige størrelser. Forestil dig en bordplade på størrelse med en europalle. Det giver gode muligheder for at løfte et emne direkte op i arbejdshøjde.

Vælg et løftebord med de rette egenskaber. Prisen skal være rigtig og funktionerne skal matche de behov, der opstår ud fra dine opgaver. Derudover skal du tænke på løftehøjde, løfteevne og en god motor. Du kan eksempelvis finde et hydraulisk løftebord med en løfteevne på 2000 kg, arbejdshøjde på 990 mm og 400v motor.

Fokus på sikkerhed

Du må heller aldrig gå på kompromis med sikkerheden. Når alle andre ønsker er opfyldt, skal du runde din gennemgang af med et par simple spørgsmål til leverandøren: Er værkstedsbordet CE-godkendt? Og opfylder det alle krav fra Maskindirektivet og Arbejdstilsynet?

Hvis ikke din leverandør med det samme svarer ja, så bør du måske overveje at handle et andet sted. Der findes flere gode og danske leverandører, som går meget op i sikkerheden kombineret med en forståelse for fornuftige priser og produkter af høj kvalitet.