Få tips til energikilder, der bruger vedvarende energi

Man kan nemt blive forvirret i junglen af de forskellige former for energikilder. Men her kan du læse om nogle af de energikilder, der er bedst for miljøet, og som samtidig skåner din varmeregning. Og vigtigst af alt bruger de vedvarende energi.

Jordvarmeanlæg som vedvarende energikilde

I Danmark er vi begyndt at tænke mere over, hvordan vi kan ændre vores forbrugsvaner for at gøre det bedre for miljøet og tage grønnere valg. Og populariteten for at vælge grønne løsninger stiger kun. Men de fleste er ikke klar over, at opvarmning i hjemmet er en stor klimasynder, som der faktisk kan ændres på. For man kan nemlig udskifte eller supplere sit klimaanlæg eller varmeapparat med en vedvarende energikilde, der giver dig samme muligheder som el eller fjernvarme. Et jordvarmeanlæg er et eksempel herpå. Her lægges der nemlig rør cirka en meter ned i jorden, hvor sollysets varme er lagret, og så transporterer rørene energien ind til en varmepumpe, som omdanner det til varme i dit hjem. Helt simpelt og kun ved hjælp af naturens egne ressourcer. Og du kan selv regulere varmen og bruge kilden hele året rundt. Så har du bedre samvittighed over for miljøet, og samtidig er det også i mange tilfælde billigere end andre energiformer. Hvis du vil vide mere, så se her.

Varmepumpe som vedvarende energikilde

Ikke kun jordvarmeanlægget er en løsning for dig, der vil gøre lidt ekstra godt for miljøet. Varmepumper er også en mulighed. De bruger nemlig også naturens egne ressourcer til at give dig den ønskede temperatur og kan bruges helårligt, da fordelen især er, at en varmepumpe både kan varme og køle dit hjem. Nogle slags varmepumper benytter luften til at temperere hjemmet, som du ønsker det, mens andre slags bruger vand til at omdanne til varme. Man kan selv regulere temperaturen, så det er en fleksibel, miljøvenlig mulighed, der benytter vedvarende energi.