En sund hest er en glad hest

De fleste hesteejere ønsker kun det absolut bedste for deres heste, og ligesom mennesker, har hestens ernæring også stor indflydelse på dens sundhed. Hvis din hest skal opleve det største udbytte af sit foder, er det vigtigt at den får det helt rigtige hestefoder. Hestens kost er hesteejerens bedste redskab til at hjælpe hestens udvikling på rette vej. Der er meget forskelligt foder til heste, men er du som ejer bevidst om din hests ernæring, er det muligt selv at designe hestens kost efter, hvorledes du ønsker at hestens udvikling skal forløbe. Fx kan man få specielt foder til de perioder, hvor hesten kan have brug for at tabe sig, det kunne fx være om sommeren, hvor hesten også får en masse græs ved siden af sin normale kost. I perioder hvor der bliver trænet ekstra meget, kan man få foder der hjælper hesten med at bygge muskler, eller som giver hesten mere energi at arbejde med.

 

Tilskud øger foderets virkning

For at opnå de bedste vilkår for hesten, er det altså i særdeleshed vigtigt for dig som ejer at vælge det rigtige hestefoder. Hestens foder bør altid være tilpasset til dens arbejdsbyrde og nuværende status. Fx er der stor forskel på, hvorledes man skal fodre end avlshoppe eller man skal fodre en dressurhest. I visse tilfælde varierer ernæringsbehovet også efter race, og der findes altså hestefoder som er lavet specifikt til en bestemt race. Ligesom mennesker kan have allergier og intolerancer, så kan heste det faktisk også. Man kan med hestefoder imødekomme nogle af disse allergier, som fx sommereksem. Ved at tilføje forskelligt tilskudsfoder, er det muligt at forebygge hestens allergi – og hvis dette ikke er muligt, så kan man i alt fald sætte en dæmper på det. Hvis hesten har sommereksem kan man fx give den zink, hørfrø og vitamin B. Tilskudsfoder øger generelt også hestens fordøjelse og det hjælper med at afdække alle hestens vitaminbehov, som noget basis hestefoder kan have svært ved at dække.

 

Hestens velvære har altså en stor betydning for dens ydelsesevne og dens livskvalitet, og med det rigtige hestefoder er dette ingen sag. Er du usikker på, om du fodrer din hest med det rigtige foder? Så kan du læse meget mere om hestefoder og tilskud hertil hos Støvlsig Hestefoder, og du kan samtidig udforske deres store udvalg af billigt hestefoder.