Få det optimale ud af din træning med en crosstrainer

Crosstraineren bliver efterhånden mere og mere populær i de danske fitnesscentre, men i den grad også i de danske hjem. En crosstrainer er en hybrid kredsløbsmaskine, der er en blanding af et løbebånd, kondicykel og en stepmaskine, og så er den god til at få gang i hele kroppen.

Få pulsen op og vægten ned

Crosstraineren giver mulighed for en intens konditionstræning og høj kalorieforbrænding. Hele kroppen arbejder ved denne træningsform, det vil sige at alle de store muskelgrupper er aktive. Når både arme og ben arbejder, stiger energiforbruget, samtidig med at din mave og ryg også bliver trænet. De fleste crosstrainere har både de bevægelige arme samt et fast greb i midten. Dermed kan du også variere din træning, alt efter om du vil have hele kroppen i bevægelse eller kun benene.

En crosstrainer er også en særlig god træningsform til dig der tidligere har lidt af skader i hofte, knæ eller ankler. Maskinen giver nemlig ingen lodrette stød op igennem leddene som ved løb f.eks. Det er derfor en optimal og skånsom træning hvis der skal tages hensyn til dette.

Varier din træning

En af de store fordele ved kredsløbsmaskiner er, at du kan kontrollere intensiteten og træningsforløbet. En af de hurtigste måder at komme i form på og forbrænde en masse kalorier, er ved at dyrke intervaltræning. Det er hårdt og krævende, men utrolig effektivt.

De fleste maskiner har en masse forskellige indbyggede programmer, men du kan også sagtens lave dine egne. Mange maskiner har også indbygget pulsmåler, hvor du kan indtaste din ønskede pulszone. Hermed styres programmet efter pulsen, hvilket betyder, at du har en slags ’personlig træner’ som guider dig og presser dig.

Crosstrainere kommer i forskellige prisklasser og dermed også i forskellig kvalitet og varianter. Faktisk kan de fås mellem alt fra 2.300-100.000 kr. Så alt efter hvad dit behov er, er der en masse forskellige muligheder at vælge i mellem. Klik her for at se de forskellige varianter.