Sådan kommer du i gang med at løbe

Hvis du gerne vil i gang med at løbe men har haft svært ved at tage det første skridt, kan du følge nedenstående tips til at komme i gang med løbetræningen. Når man ikke kommer af sted, handler det ofte om manglende motivation, og derefter kommer alle undskyldningerne.

Løb på løbebånd

At investere i et løbebånd kan meget ofte svare sig, da de fleste fitnessmedlemskaber er meget dyre. Derudover er de flestes undskyldninger at der er for langt hen i fitnesscentret, og at man derfor ikke har tid til at løbetræne i dag. Og hvis man ikke er medlem i et fitnesscenter men derimod løber udenfor, er manges undskyldninger, at der er for koldt udenfor, at det er for mørkt, at der er for glat osv.  Hvis du har et løbebånd til at stå i hjemmet, er der ikke længere nogen reel undskyldning, og så er det bare om at komme i gang. Du kan her få et overblik over, hvilke løbebånd der er gode at vælge.

 

Lidt løb er bedre end ingen løb

Når du har fået fat i løbebåndet, behøver du ikke nødvendigvis at sætte meget til af til løbetræningen. Det kan ofte være nok, at du starter ud stille og roligt med at tage et par korte løbeture et par gange om ugen. Og det er jo nemt at gå til, når løbebåndet alligevel står lige om hjørnet. Efterhånden som du kommer i bedre form, kan du løbe lidt længere og lidt hurtigere. Men det behøver du ikke tænke på i starten.

Løb intervaltræning

Hvis du løber intervaltræning, hvor du løber eksempelvis 2 minutter og går 2 minutter, vænner du bedre kroppen til den nye form for motion, og det er faktisk også med til at styrke din kondition, din udholdenhed og dit iltoptag. Husk altid at strække ud efter en løbetræning.