alt det, du kan ønske dig
Tuesday October 16th 2018
Produkttips.dk logo

Nyheder dag for dag

februar 2017
M T O T F L S
« jan   mar »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Arkivet

Guide til valg af nyt køleskab

Køleskabet er ikke det første, man tænker på, når man flytter ind i en ny bolig. Oftest ender de fleste med at vælge en standardløsning til billige penge som en start, eftersom der er andre mere spændende ting at bruge penge på under en flytning såsom indretning. Hvad de fleste dog ikke tænker på, er, at køleskabet kan være lidt en pengesluger – det kræver meget strøm at holde det nedkølet 24 timer i døgnet, og det er jo ikke ligesom en radiator, som man kan slukke for i ny og næ. Derudover indeholder det selvfølgelig alle ens madvarer, og hvad mange glemmer, er, at et godt køleskab faktisk kan holde madvarerne friske i længere tid end et gammelt køleskab. Derfor kan det være en god ide at gøre sig nogle overvejelser omkring sit valg af køleskab. Det er ikke altid smart at vælge det første og billigste – ja, der kan spares penge på den korte bane, men i længden kan det faktisk blive dyre. Her i artiklen er der nogle forskellige faktorer, der er værd at lægge mærke til, hvis man vil træffe det smarteste valg.

Energimærkning

Det første, man bør lægge mærke til, når man vælger køleskab, hvis man vil tænke lidt langsigtet, er køleskabets energimærkning. Køleskabets energimærkning siger noget omkring, hvor meget strøm køleskabet bruger, og hvor effektivt det er. Her skal man igen huske, at køleskabet er en uundgåelig strømsluger, der står tændt hele døgnet. Så hvis man, som de fleste andre, har planer om at beholde sit køleskab i lang tid, er det en god investering at anskaffe sig et køleskab, der minimum har energimærkning A+.

Effektivitet

En af de ting, som er mindre indlysende at lægge mærke til, er køleskabets ”indretning”. Efterhånden er køleskabe blevet videreudviklet rigtig meget, og man er gået fra køleskabe med få rum til store køleskabe, hvor der er masser med plads og mange rum, hvilket giver mulighed for en langt bedre organisering. Dette betyder, at det er blevet muligt at købe stort ind, og derved spare penge i supermarkedet, ligesom muligheden for impulskøb undgås, da der ikke handles ind så ofte. Endvidere er køleenheden blevet forbedret i de fleste, hvorfor madvarerne kan holde sig længere.

Køler og fryser i ét

Før i tiden var køleskab og fryser som regel delt op. Det er dog ikke alle, der har plads til både at have separat køleskab og stor fryser – slet ikke hvis man bor i en lejlighed i byen.  Derfor vælger de fleste nu at købe køleskab med indbygget fryser for at spare lidt plads og for at få samlet madvarerne ét sted inden for rækkevidde. Der er nu kommet flere køleskabe, som udnytter den tørre luft fra fryseren til at køle bestanddele af køleskabet ned – en mere intelligent løsning der bruger mindre strøm, og som holder madvarerne friske længere.

Generelt handler det om minimalt strømforbrug og smarte løsninger, der holder udgifterne nede, og som sparer dig nogle penge i det lange løb. Et godt bud er et køleskab fra en udbyder som AEG – find det på www.power.dk.

Det praktiske

På falderebet er det værd at huske på, at når man udskifter større hvidevarer, som køleskabet, skal man skille sig af med det gamle. Det er ikke altid, man lige har en genbrugsstation i nærheden, men det er der heldigvis råd for. Du kan få hjælp til at skille dig af med storskrald ved at klikke her.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.