alt det, du kan ønske dig
Tuesday October 16th 2018
Produkttips.dk logo

Nyheder dag for dag

februar 2016
M T O T F L S
« dec   mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  

Arkivet

Tips til at købe din næste proptrækker eller oplukker

Her følger en række tips til nogle af de ting, man skal være særligt opmærksom på, når man skal ud og købe en ny proptrækker eller øloplukker.

 

Hvad gør en proptrækker til en god proptrækker?

 

Når du står overfor at skulle købe en ny proptrækker, kan det væreTips til at kobe din naeste pr optrækker eller oplukker lidt svært at overskue, hvilke proptrækkere der rammmer den rette balance mellem pris, kvalitet og design. Der er et utal af proptrækkere på markedet, og de kan fås i såvel supermarkeder som indkøbscentre, hos isenkræmmeren samt i webshops på nettet. Der er et stort prisspænd i proptrækkere af forskellige brands. Men hvad skal man så kigge efter for at være sikker på at få en god proptrækker?

 

Den gode proptrækker er typisk den populære tjenerproptrækker, som er kendetegnet ved, at den både kombinerer øloplukker, foliekniv og borespiral. De bedste spiraler i proptrækkerne er enten belagt med et tyndt lag teflon, som gør, at de bedre kan bore sig ned i korkproppen, eller de har afskarpede kanter, så de skærer sig ned i proppen. Dette gør også, at korken slutter tættere omkring borespiralen, hvilket reducerer risikoen for, at proppen brækker under optrækning. En god producent af denne type proptrækkere er den tyske fabrikant Zwilling.

 

De gode proptrækkere har typisk skæfter, som er udformet af eksotisk ædeltræ som eksempelvis smukt mahogni, ibenholt, kampechetræ eller alternativt smuk micarta. Skæfterne er afrundet og ergonomisk udformet, så proptrækkeren ligger behageligt og sikkert I hånden. Ingen skarpe kanter her, tak! Endvidere er de gode proptrækkere fremstillet i rustfrit stål, som enten er forkromet eller forniklet, hvilket giver proptrækkeren det blanke, stilede look.

 

Værd at bide mærke i er, at den gode proptrækker typisk har et smukt og enkelt, stilrent design, som gør, at man aldrig bliver træt af at bruge den, og at man derfor reelt ikke har brug for at købe en ny i årevis, eller endda i en livstid. Man skal heller ikke undervurdere, at de klassiske og tidløse proptrækkere kan gå hen og blive arvegenstande.

 

Hvad skal man kigge efter i en god øloplukker?

Lige som proptrækkeren bør den gode øloplukker have et ergonomisk design uden skarpe kanter, så man er sikret et godt greb om oplukkeren. Ligesom den gode proptrækker kommer den gode øloplukker også med skæfter, der er fremstillet af ædeltræ eller ben, ja sågar hjorte- eller rensdyrgevir.

 

Udover at skulle ligge godt i hånden skal oplukkeren også være fremstillet i stærke materialer, så den kan bruges I mange år fremover. Hvis oplukkeren ikke er fremstillet af rustfrit stål, men jern, kan man risikere, at øloplukkeren hurtigt vil ruste og derved blive kedelig at se på. Svedige håndflader, mangelfuld aftørring efter vask samt en overnatning på terrassebordet udendørs er nok til at få oplukkeren til at begynde at ruste. Ved at købe en øloplukker i stærke materialer risikerer man heller ikke, at “tænderne” i øloplukkerens hoved nedslides så hurtigt, at det bliver besværligt at knappe kapsler af flaskerne med den.

 

En godt tip til noget at være opmærksom på, er at øloplukkere nu om stunder ikke bare nødvendigvis kun er øloplukkere. I dag kan de nemlig komme i et væld af sjove og anderledes designs, så de kan få et smil frem på læben. Nogle øloplukkere kan være designet som det ikoniske rumskib Tusindårsfalken fra StarWars. Andre alternative designs omfatter øloplukkere, som er formet som guitarer eller spillekort. Der findes endda penisformede øloplukkere til den festlige drengeaften med højt humør og ingen mangel på ølbamser.

 

Så gode proptrækkere og øloplukkere er ikke nødvendigvis kun køkkenredskaber med god funktionalitet, men de kan også have kreative, sjove designs og de er altid gode som gaveideer.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.