Så er det tid til sommerdæk

ContiSportContact 5 P. Pressefoto.

Vinterdækkene har tjent deres pligt, og denne vinter har man fået fuld valuta for pengene. Når det nu bliver varmere i vejret er vinterdækkene ikke længere det bedste valg. Gummiet er for blødt med stort slid til følge og endda også nedsat manøvreevner i katastrofesituationer.

Det tyske blad Auto Bild har kåret Continentals ContiSport 5 P som et forbilledligt dæk.

Continental anbefaler på linje med andre professionelle, at vinterdækkene opbevares tørt og mørkt og gerne hos en forhandler. Dækkene skal ligge eller hænge, så de ikke bliver presset sammen.

Continental giver disse tips til dig, når du skifter til sommerdæk.

  • Skift til sommerdæk, når temperaturen er over syv grader. Hvis du fortsætter med at køre på dine vinterdæk om sommeren, risikerer du, at de slides og ikke kan bruges til næste vinter.
  • Tjek mønsterdybden i dine sommerdæk og skift dine sommerdæk ud, hvis der er mindre end 2 mm i mønsterdybden. Loven kræver 1,6 mm.
  • Undersøg sommerdækkene for fejl og synlige skader som buler, sprækker og skader i kanten. En jævnlig inspektion af dine dæk er især påkrævet, hvis dine dæk er gamle.
  • Mål lufttrykket i dækkene mens de er kolde. Du kan ofte se det korrekte tryk på indersiden af bilens fordør, indersiden af tankdækslet eller i din bils instruktionsbog eller slå det op på http://www.conti-luftdruck.de/index.php?gelesen=1
  • Har du ikke plads til dine vinterdæk, kan du ofte få dem opbevaret hos din dækforhandler.

Skriv et svar