alt det, du kan ønske dig
Monday July 23rd 2018
Produkttips.dk logo

Nyheder dag for dag

august 2017
M T O T F L S
« jul   sep »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arkivet

Guide: Sådan får du terrassen sommerklar

Endelig! Efter en hård vinter og en svingende start på sommeren, ser det ud til, at solen og varmen er kommet for at blive – i hvert fald for en stund. En stor del af os danskere udnytter først givende lejlighed til at springe på et fly og lade os forføre til varmere himmelstrøg. Men vi er også en stor del, der af den ene eller anden grund vælger at tilbringe sommerferien i vante omgivelser.

Intet er nemlig skønnere end den danske sommer, når den altså arter sig. Når der tændes op i grillen, og duften af kød breder sig. Når man slår sig ned i havemøblerne med en god bog. Eller når man i familie eller venners lag hygger sig på terrassen, efter solene har takket af for i dag.

Alt dette er for mange synonym med den danske sommer, men det kræver i den grad, at terrassen indbyder til hyggelige stunder i solen. Efter lange perioder med ustadigt vejr ser din terrasse med overvejende sandsynlighed medtaget ud, og der venter dig et massivt forarbejde, før du kan smække benene op og nyde såvel vejret som terrassen.

Det grove arbejde

Din terrasse er et udsat område. De fleste terrasser er således ikke overdækkede og er derfor forsvarsløse, når vind og vejr raser. Hvad enten du er indehaver af en stenterrasse eller en træterrasse, er der stor sandsynlighed for, at der har lagt sig ubudne gæster i overfladen. På stenterrasser kan der forekomme flisepest, og qua de fugtige danske vejr er der også overvejende sandsynlighed for, at mos og alger kan forekomme. Om det er de hvide pletter fra flisepesten eller det grønne tæppe fra algerne, skal det fjernes, hvis man for alvor vil nyde terrassen.

Breder din terrasse sig ud over et stort areal, og er den hårdt ramt, kan du med fordel få en professionel til at foretage en afrensning af dine fliser. Alger og flisepest kræver således forskellige behandlinger, og hyrer man et professionelt firma, sikrer man sig samtidig, at det sker effektivt. Man kan hos en række firmaer lave et abonnement, så firmaet løbende kommer forbi og holder terrassen sund og smuk.

Havemøbler

Når grundarbejdet med at få klargjort terrassen er overstået, er det tid til at kigge på terrassens inventar. Først og fremmest er det altafgørende, at der er behagelige og indbydende havemøbler, som man kan slå sig ned i. Men efter en længere periode i redskabsskuret har man formentlig ikke lyst til at sætte sig til rette i havestolen. En grundig rengøring af stole, borde og solsenge er uundgåelig, hvis man ønsker at forlænge deres levetid.

Er havemøblerne lavet af træ, er en rengøring ikke nok. En årlig slibning efterfulgt af en omgang træolie eller maling får havemøblerne til at lyse uimodståeligt op på terrassen. Udover havemøblerne er der også et andet yderst vigtigt redskab, der skal have en kærlig hånd – grillen. Vi elsker at grille, men start med at finde børsten og knofedtet frem, så du kan smide bøfferne på en ren og indbydende grill.

Skab hygge

Nu står terrassen og havemøblerne og funkler, men der mangler ligesom noget af det vigtigste – hyggen. Det er i høj grad op til den personlige smag, hvad man betragter som hygge, men hovedparten vil sikkert få glæde af følgende:

Blomster og planter:

Selvom du befinder dig i haven omgivet af planter, buske og blomster, så kan du med fordel installere noget grønt helt oppe på terrassen. Prøv at veksle mellem forskellige former for træer og de lette planter – det giver en lækker kontrast.

Puder:

Puder og andre bløde tekstiler er ligeledes med til at skabe hygge. Både rent visuelt, men så sandelig også når man sætter sig tilrette omgivet af bløde puder og med et vamset tæppe over sig hen på de sene aftentimer.

Terrassevarmer:

Det er dog ikke altid, at et tæppe er nok. Derfor er det en god investering med en terrassevarmer, så man kan forlænge de hyggelige stunder på terrassen.

Lys:

Og når nu mørket har lagt sig, hvad er så bedre end hyggelig belysning? Du kan enten vælge levende lys i form af eksempelvis fakler, eller forskellige former for lyskæder. Uanset hvad du vælger er belysningen et afgørende element, når terrassen skal være sommerklar.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.