alt det, du kan ønske dig
Friday July 20th 2018
Produkttips.dk logo

Nyheder dag for dag

august 2017
M T O T F L S
« jul   sep »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arkivet

Gode råd ved lægning af trægulv

Når du skal lægge trægulv, er der mange ting, du bør overveje, før lægningen af gulvet foretages. Først og fremmest skal du vælge nogle flotte gulve, som du synes passer ind i dit hjem. Gulvene skal være i din bolig i mange år, og derfor er det vigtigt, at du vælger nogle gulve, som der passer ind i dit hjem. Du skal bestemme, om gulvet skal være lyst eller mørkt, da farven kan sætte en stort præg på, hvordan stemningen i et rum er.

En anden ting, du skal være opmærksom på, er, hvordan gulvet arter sig efter nogle år. Nogle trægulve kræver vedligeholdelse og skal med års mellemrum slibes, for at du kan bevare nogle flotte gulve. Disse trægulve ændrer sig udseendemæssigt, som årene går – det gælder eksempelvis plankegulve. Du skal derfor bestemme dig for, om du vil have et trægulv, der kan bevare det samme udseende, som da det blev lagt, i mange år, eller om du vil have et trægulv, der med årene ændrer sig og får et mere slidt og rustikt udseende, hvis det ikke slibes og vedligeholdes. Derudover skal du overveje, om trægulvet skal være behandlet eller ubehandlet. Et ubehandlet gulv kræver mere vedligeholdelse end et olieret eller lakeret trægulv. Så før du vælger gulvtype, skal du gøre op med dig selv, hvor meget tid du ønsker at bruge på vedligeholdelse for at bevare flotte gulve.

Trægulvets hårdhed og holdbarhed

Når valget af gulvtype skal foretages, er det vigtigt at overveje, hvilken hårdhed og holdbarhed en bestemt træsort har. Hårdheden skal bestemmes efter din dagligdag, og alt efter hvilken holdbarhed du ønsker for dit trægulv. Hårde træsorter som eg, merbau, ask og valnød er mere holdbare og anvendes ofte i rum, hvor der er meget aktivitet. Disse gulvtyper er meget slidstærke, og du vil derfor opnå en lang holdbarhed, hvis du vælger en af disse træsorter. Der skal meget til for at lave ridser eller skrammer, og derfor har du gode chancer for at bevare flotte gulve i mange år, hvis du vælger en hård gulvtype.

Har du problemer med at færdes på hårde underlag, så vil du med en blødere gulvtype som fyr eller douglas få et trægulv, der passer bedre til dig. Hvis valget falder på en af disse gulvtyper, så skal du være opmærksom på, at færdsel i høje hæle kan medføre tryk og skader i gulvet. Vælger du et ludbehandlet eller sæbebehandlet trægulv, så får du et gulv, der kan rejse sig efter en gulvvask. Dette betyder, at ridser samt tryk i gulvet i mange tilfælde vil forsvinde igen efter en gulvvask. En blød gulvtype kræver derfor mere vedligeholdelse end en hård gulvtype, hvis du gerne vil bevare flotte gulve i dit hjem.

Gør det selv eller få professionel hjælp

Når du har fundet den rette gulvtype, skal du gøre op med dig selv, om du vil have en professionel gulvlægger til at udføre arbejdet, eller om du vil gøre det selv. Valget her afhænger af dine egne evner, og hvis du har kompetencer til at gøre det selv, så kan der være mange penge at spare. Omvendt får du ingen garanti for resultatet, som de fleste gulvlæggere tilbyder, når de udfører deres arbejde for dig. Det kan være en udfordring at få et nyt trægulv lagt lige, og du skal have kendskab til, hvordan den valgte gulvtype skal lægges på netop det underlag, som findes i dit hus. Derudover skal du sikre, at trægulvet lægges rigtigt i forhold til husets konstruktion, så du sikrer, at alle døre kan åbnes og lukkes, når gulvet er lagt. Der kan opstå flere udfordringer undervejs, og med mindre du er en erfaren gør-det-selv mand, så bør du overveje at søge professionel hjælp til din gulvlægning.

Find en gulvlægger med erfaring

Vælger du at få en gulvlægger til at hjælpe med opgaven, så er det en god idé at vælge en erfaren gulvlægger. Han har den rette viden om materialerne, så han kan rådgive dig til at vælge netop den gulvtype, der passer bedst ind i dit hjem og til dine behov. Derfor bør du allerede ved valg af gulvtype kontakte en gulvlægger. Han kan svare på alle dine spørgsmål om de forskellige gulvtyper og rådgive dig til at træffe den rigtige beslutning. En erfaren gulvlægger ved præcis, hvordan gulvet skal lægges, for at du kan få nye flotte gulve i dit hjem. Han ved, hvilke overvejelser der skal gøres, før arbejdet påbegyndes, så selve gulvlægningen kan forløbe problemfrit og i sidste ende give dig et godt resultat.

Leder du efter en erfaren gulvlægger, så bør du overveje at kontakte FlotteGulve. Denne gulvlægger kan rådgive dig til at træffe de rigtige beslutninger og hjælpe dig til at få lagt nye og flotte gulve i dit hjem.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.