alt det, du kan ønske dig
Monday July 23rd 2018
Produkttips.dk logo

Nyheder dag for dag

juli 2017
M T O T F L S
« jun   aug »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arkivet

Du kan hjælpe den nye kreditforening, Boligejernes Realkredit, til verden

Boligejernes Realkredit er en ny realkreditforening, som er under opbygning. Det koster mange penge at få de nødvendige godkendelser, og derfor er der lige nu en crowdfunding-kampagne i gang på Booomerang.

Støt Boligejernes Realkredit på Booomerang.

Hvorfor skal vi have en ny kreditforening?

Svaret er faktisk ret simpelt, men kræver måske lidt forklaring alligevel. Det simple svar: For at sørge for at boligejere får de bedste og billigste lån. Lidt længere forklaring og baggrund for den nye realkreditforening kommer her.

Realkreditten er i de seneste år smeltet sammen med bankerne. Det har flyttet fokus fra foreningsejet realkredit til profitejet realkredit. Aktionærer forventer naturligvis et afkast af deres investering. Det er der intet odiøst i. Men som låntager er man ikke specielt interesseret i at sende en del af sine låneydelse (den såkaldte bidragssats) videre til en række investorer, som ikke selv bidrager med noget nyttigt. I stedet vil vi hellere sørge for et solidt kapitalgrundlag i forening og laveste mulige satser, hvilket øger vores sikkerhed for at kunne beholde vores bolig, ligesom vi er et sikrere papir for foreningen.

De seneste års rentefald er for manges vedkommende blevet modsvaret af et større bidrag til kreditforeningen. Dermed er låneydelsen ikke faldet væsentligt, men til gengæld er ejerne blevet beriget med store aktieudbytter. De eksisterende kreditforeninger har endda kun i begrænset omfang benyttet indtægten til at sikre sig til dårligere tider (polstring).

Boligejernes Realkredit

Boligejernes Realkredit vil bruge bidraget til polstring, og i tilfælde hvor det ikke giver mening, i stedet sænke bidraget og gøre lånene billigere. Samtidig sikres indflydelse fra boligejerne og låntagerne i foreningen. Som boligejer med lån i den nye kreditforening sikres du laveste mulige bidragssats og indflydelse på kreditforeningen.

Vær med til at skyde den nye forening i gang. Støt Boligejernes Realkredit på Booomerang, og følg med i tilblivelsen af den nye forening på deres hjemmeside: http://www.boligejernesrealkredit.dk/

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.