alt det, du kan ønske dig
Monday July 23rd 2018
Produkttips.dk logo

Nyheder dag for dag

juni 2017
M T O T F L S
« apr   jul »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arkivet

Hurtige tips til bedre internet

Ustabilt og langsomt internet er desværre noget vi alle kender. Der streames film, som aldrig før, hvilket betyder at internetforbindelse til dagligt bliver sat på prøve. Alt for mange forbrugere oplever en internethastighed til dumpe karakter, hvilket er til stor frustration når internettet bliver brugt på daglig basis. Kender du til problemet med langsom internet? Så er det en rigtig god idé at læse videre, her kommer nemlig nogle gode råd til, hvordan du opnår den bedst mulige internetforbindelse.

Får du den lovede internethastighed af udbyderen?

Det første du bør tjekke er, om du får den hastighed, som du betaler for. Det gør du nemt ved at sætte et netværkskablet fra din computer direkte i din router. Det giver dig mulighed for at måle den direkte hastighed, som du modtager på din adresse. Benyt en af de mange hastighedsmålere på nettet for at sikre dig, at problemet ikke ligger ved din udbyder. Modtager du ikke den lovede forbindelse, kan det være en god idé at finde en udbyder, som kan levere bedre internet.

Modtager du den forventede hastighed igennem internetkablet, så kan du være sikker på, at problemet er med din router. Dette er som regel pga. dårlig placering, forstyrrelser eller afstand til enheden, som skal benytte internettet.

Placering af routeren

Hvor i huset du placerer din router, har stor betydning for, hvor du vil opleve den bedste forbindelse. Wi-Fi-signalet, som din routere udsender til din computer eller mobil telefon er stærkest jo tættet på routeren du befinder dig. Et godt råd er derfor at placere routeren centralt i hjemmet, for at Wi-Fi forbindelse har lettes ved at nå hele husstanden rundt.
Routere er ikke den flotteste pyntegenstand, som man har i sit hjem, dette betyder også at det er meget normalt at gemme routeren væk, i et skab eller i et bryggers. Desværre er der mange, som ikke tænke over, at jo flere forhindringer, som sættes op for forbindelse – f.eks. i form af vægge og skabe – jo svagere vil forbindelsen være, når den kommer til din enhed. Det er bedst at placere routeren åbent, hvor der er et minimum af begrænsninger for forbindelsen, samt at placere routeren i samme højde, som du ville benytte din computer, hvilket som regel er omkring en meters højde.

Andre elektroniske apparater kan have en negativ indflydelse på din routers signal, og går ind forstyrrer forbindelsen. Undgå derfor at placere andre elektroniske apparater nær din router for bedst muligt signal.

2G? eller 5G?

Moderne routere har som regel to forskellige kanaler, en kanal på 2,4 Ghz og en kanal på 5 Ghz.
Routeren sender to forskellige signaler ud, som man kan koble sig på den ønskede kanal via sin enhed, eller også skal man ind og ændre i routerens opsætning, så den ønskede kanal benyttes af routeres Wi-Fi.
Alt efter din boligsituation bør du kende til de to forskellige kanaler, og vælge den korrekte:
2,4 Ghz. er en forbindelse med en lang rækkevidde, men som har en svagere signalstyrke. Denne kanal er derfor favorable, hvis du bor i et stort hus eller med flere etager.
5 Ghz. er modsat en stærkere forbindelse med lavere rækkevidde, hvorfor denne er favorable i små hjem eller lejligheder.

Har du fulgt ovenstående råd, og har du stadig dårlig internetforbindelse, så tag kontakt til din internetudbyder og forhør hos dem, hvad grunden til den dårlige forbindelse kan skyldes.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.